Сър Алекс: Имам толкова много проблеми


Н. Гавазов

Сър Алекс: Имам толкова много проблеми

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън, който отмени традиционната си петъчна пресконференция и обяви едномесечен бойкот заради това, че медиите изопачиха думите му казани по адрес на Фернандо Торес, все пак даде вчера интервю за радиостанция Key 103, от което стана ясно, че звездата на отбора Уейн Рууни е започнал тренировки, но треньорското ръководство смята, че е по-добре голмайстора от миналия сезон за „червените дяволи" да пропусне мача със Съндърланд.

„Уейн започна да тренира в четвъртък и разбира се, много желае да вземе участие в мача в събота. Но аз съм длъжен да разбера всичко наред ли е при него и ако играе ще има ли някакви последствия за него. Искам да зная на 120% дали няма да навредим на Рууни. Но той иска да играе винаги - ето това е Рууни! Това момче няма да се промени никога. Както се оказа, продължително време е играл с травма, което говори само по себе си, за възможните последствия за неговото здраве. Но мисля, че следващата неделя ще може вече да вземе пълноценно участие", заяви Сър Алекс пред Key 103.

„Ние обаче следващата неделя няма да играем, а мача на Англия ще е във вторник. Рууни има 10 дни да се възстанови напълно. Мисля, че това е добра новина за капело, ако разбира се иска да извика Рууни в отбора. Сега обаче чувстваме , че е по-добре Рууни да пропусне мача със Съндърланд и още една седмица да се посвети на тренировките. Това ще е добре за всички ни", допълни шотландския специалист.

„Аз имам и други главоболия. Рио, Карик и Андерсон играха за първи път след продължително отсъствие, така че аз трябва да ги наблюдавам добре и да разбера и тяхното състояние какво е. Много се надяваме, че изминалия мач няма да им окаже някакво негативно влияние, защото наистина е трудно да се играе на терена на Валенсия, а и дългия полет......Надявам се, че всички тези проблеми ще бъдат решени съвсем скоро", завършва Сър Алекс.

 

  Сподели
76