Парк: Оле вижда футбола различно


И. Ангелов

Парк: Оле вижда футбола различно

Бившият халф на Манчестър Юнайтед Джи Сунг Парк коментира назначаването на Оле Гунар Солскяер начело на клуба. Той похвали умението на норвежеца да вижда нещата различно, като изрази подкрепата си за новия сезон, първи пълен за него в Юнайтед.

"Аз вярвам, че той беше най-добрият избор за Ман Юнайтед тогава. Той беше временен мениджър и това беше много добра опция за клуба и Оле, защото даде шанс и на двете страни. Оле е различен във виждането си над футбола. Когато гледаше едно време срещите от пейката, той винаги мислеше 'как да променя играта когато вляза на терена'.

"Не е лесно да мислиш по този начин и аз вярвам, че това е перфектното държание за всеки футболист."

Парк коментира спада във формата на Юнайтед в края на сезона:

"Мисля, че това беше психически проблем. В началото на престоя му те бяха мотивирани силно да завършат в топ 4 и в Шампионска лига. Но след като отпаднаха в ШЛ и загубиха един мач в лигата, те пострадаха от напрежението. Аз вярвам, че това беше тежко за играчите. 

"За следващия сезон ще е важно за Юнайтед да подкрепи мениджъра. Той трябва да получи играчите, които поиска. Колкото по-бързо, толкова по-добре, за да може новите да прекарат подготовка с останалите от сегашния отбор."

  Сподели
427