Жиру: Венгер не можеше да харчи много пари в Арсенал


Н. Гавазов

Жиру: Венгер не можеше да харчи много пари в Арсенал

Нападателят на Челси Оливие Жиру, който преди това бе играеше  за Арсенал, разказа за различията между английските клубове.

"Историята на Челси е различна от историята на Арсенал. Основната разлика е, че Арсенал винаги се е опитвал да даде шанс на младите играчи. Струваше ми се, че повече възпитаници на  клуба имат възможност да играят за основния отбор. Може би биха могли да получат повече време за игра в Арсенал, но в същото време бяха и много търпеливи.

В Челси трябва да дойдеш незабавно подготвен, защото по отношение на спечелените трофеи това е най-добрият клуб в Англия през последните 10 години. Няма да имате време за игра в Челси, докато сте млади. Тук е много трудно да намериш мястото си. Да, имаме добра академия, която произвежда отлични играчи, а някои от тях попадат в основния отбор.

Това е стимул за младите хора и в никакъв случай не искам да прекъсна мечтите на младите футболисти на Челси. Те са много талантливи, но думите ми имат смисъл, защото Челси инвестира все повече и повече в закупуването на играчи по време на трансферните прозорци. Клубът купува най-добрите играчи в света, които са по-опитни от младежите. Честен съм. Хората, които са запознати с английската Висша лига и тези два клуба знаят, че Арсен Венгер не можеше да харчи твърде много пари за трансфери. Това бе  философията на Арсенал и благодарение на нея, много млади играчи получиха своя шанс", заяви Жиру.

  Сподели
358