Палмери иска да остане в Челси


Н. Гавазов

Палмери иска да остане в Челси

Защитникът на Челси Емерсон Палмери е готов да отхвърли интереса на Интер, "предпочитайки"  да остане на "Стамфорд Бридж".

След преместването си при "сините"  от Рома през януари 2018 г. за 25.5 милиона паунда, Емерсон се утвърди като е играч от  ротацията. Ситуацията обаче се промени в края на сезона и 24-годишният италианец от бразилски произход се появи  в стартовия състав на "сините" в седем от последните 12 мача в Премиършип и вече е готов да остави настрана мислите за връщане в Серия А.

В края на миналия месец стана известно, че лично Лучано Спалети се интересува от Палмери и иска да види футболиста в своя отбор. Емерсон обаче иска да остане на "Стамфорд Бридж" и да докаже своята състоятелност в английския футбол.

"Вярно е, че през последните месеци играех много по-често, но отдавна чувствах, че добре съм се адаптирал към английския футбол.

Темпото тук е много по-високо, както в атаката, така и в защитната фаза. Ако не научите това, няма да можете да играете в Англия на  моята позиция. Чувствам, че се адаптирах добре към това и съм готов  да направя следващата крачка в развитието си.

Да, тук понякога тактиките избледняват на заден план и е по-важно за вас да сте активни и силни. Ако сте такъв играч, ще ви бъде по-лесно да се адаптирате към играта тук", заяви Палмери.

  Сподели
403