ПСЖ иска Нголо Канте


Н. Гавазов

ПСЖ иска Нголо Канте

ПСЖ възнамерява да закупи халфа на Челси Нголо Канте през наближаващото лято.

Парижани търсят играч-унищожител в центъра на терена от януари, когато не успяха да примамят Идриса Гай от Евертън.

"Карамелите" уведомиха колегите си от "Стад дьо Франс", че преходът на Гай все още няма да бъде възможен и след края на сезона, което накара ПСЖ да насочи вниманието си към Канте, съобщава Daily Mirror.

По време на кариерата си в Англия Нголо спечели репутация на един от най-добрите опорни полузащитници в света, освен това французинът завоюва две титли на Висшата лига и една на Световното първенство през 2018 г. Канте обаче проведе сезон 2018/19 на необичаен за себе си пост.  

Предпочитайки да използва Жоржиньо в опорната зона, мениджърът на Челси Маурицио Сари придвижи Канте близо до атаката и на всичкото отгоре го махна от центъра. Въпреки това Нголо се справи с новото си амплуа, но така или иначе футболистът не може да демонстрира най-доброто от себе си тук.

Загубата на 28-годишния  французин обаче би била голям удар за "сините", които вече са на ръба на раздяла с Еден Азар, който събира куфарите си за Реал. За това и преговорите с лондончани обещават да бъдат трудни. Според френски източници, ПСЖ са уверени, че ще успеят да примамят Канте не само с връщане в родината и осигуряване на по-голяма заплата, но и с възможността да играе на любимата си позиция. Що се отнася до титулярното място за французина, то не подлежи на обсъждане - Нголо ще стане основен елемент в колектива на Томас Тухел.

  Сподели
451