Кейта може да се върне към финала на Шампионска лига


Н. Гавазов

Кейта може да се върне към финала на Шампионска лига

Старши-треньорът на националния отбор на Гвинея Павел Пут е уверен, че халфът на Ливърпул Наби Кейта може да се завърне не само в Купата на Африка, но и за финала в Шампионска  лига.

Напомняме, че Кейта е аут от терените, когато пострада от стълкновение с Иван Ракитич по време на първия полуфинален мач от Шампионска лига на "Камп Ноу" на 1 май.

Скоро стана известно, че Наби е с травма на  мускулите на бедрата и сега ще пропусне поне два месеца. Смяташе се, че играчът ще пропусне финала на Шампионска лига срещу Тотнъм на 1 юни и Купата на Африка, който започва на 21 юни, но сезонът може да не е приключил за Кийт.

"Той се консултира с лекаря си в Швейцария и се лекува под негово ръководство. Вече се занимава на велосипед в Ливърпул, а това предполага, че той може да се върне в строя след две седмици.

"Дори има шанс той да попадне  в заявката за финала в Шампионска лига, ако получената информация е надеждна. Времето ще покаже. Сега не е време да се крещи или да се изпада в паника. Трябва да се види как ще се развива ситуацията", заяви Пут.

  Сподели
452