ФА Къп и исторически требъл на Манчестър Сити


И. Ангелов

ФА Къп и исторически требъл на Манчестър Сити

Манчестър Сити и Уотфорд излязоха на финала на най-старото състезание в света - ФА Къп днес на стадион "Уембли". След спечелване на срещата с 6:0 "гражданите" станаха първия отбор в историята на английския футбол, спечелил и трите локални трофея - Висшата лига, ФА Къп и Купата на лигата, в един сезон.

Всичко започна в 26-ата минута, когато Давид силва бе намерен от Стърлинг в наказателното поле и вкара за 1:0. Последва гол на самия Стърлинг в 38-ата минута, който вероятно може да се запише и на нападателя Габриел Жезус за 2:0.

Във втората част Кевин Де Брюйне замени Рияд Марес в 55-ата минута, и белгиецът вкара в 61-ата минута за 3:0, след което асистира и за последния гол на Жезус, при който нападателят пробяга дълга дистанция преди да матира вратаря за 4:0. В 81-ата минута Стърлинг вкара отново след центриране от ляво и удар на празна врата за крайното 5:0.

Рахим Стърлинг оформи 6:0 и своя хетрик в 89-ата минута, първи след 53-та година, а резултатът стана най-големият на финал от 1903-та година насам. Сити вкара общо 25 гола в състезанието, рекорден брой над Челси и Нюкасъл, които достигнаха 25 през миналия век.

  Сподели
553