Пеп: Сити е далеч от спечелване на четирите трофея


И. Ангелов

Пеп: Сити е далеч от спечелване на четирите трофея

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола остава несигурен за възможността отборът му да спечели всички четири състезания за сезона и да подобри представянето си в Шампионска лига занапред. Сити спечели Купата на лигата този сезон, както и Висшата лига, като ще играе финал във ФА Къп срещу Уотфорд за местен требъл от трофеи:

"Да, най-големият трофей е далеч. Винаги мисля, след отпадането от Тотнъм на четвърт-финалите в ШЛ, че ако бяхме продължили, и след това щяхме да играем пак с Тотнъм, след това на "Олд Трафорд", Бърнли, и да се борим за шампионата с Ливърпул? Честно, не знам дали щяхме да успеем. 

"Да се концентрираме срещу Аякс тук, след това да отидем до Амстердам в този красив град срещу новото поколение на Йохан Кройф, и да задържим инерцията срещу отбори като Тотнъм и Юнайтед, не зная. Това е невероятно трудно, да спечелиш четирите трофея. Но в събота можем да спечелим малък куадрупъл. Това е голям шанс за нас. 

"Разбира се, мечтаем за това, но трябва да се подобряваме. Трябва аз да видя какво можем да направим по-добре. Като мениджър аз не съм достатъчно добър за да успея сега. Това е много трудно състезание, но не и за човек като Зидан, който е като учител в турнира. Има много мениджъри, които работят 10-15 години и не печелят ШЛ. Това е трудно състезание.

"Много е тежко. Продължаваш или не продължаваш. Меси пропусна дузпа в полуфинала с Челси през 2012-та. Мюлер пропусна дузпа в полуфинала на Байерн с Атлетико Мадрид през 2016 г. Серхио пропусна дузпа миналата година срещу Тотнъм. Тези детайли в локалното първенство могат да бъдат поправени.

"Не можем и да си представим какво щяхме да правим без Лапорте в това състезание. Той е най-добрата покупка в последните 4 или 5 години. Млад играч, характер, има всичко. Но срещу Тотнъм, две топки и допуснахме два гола. Така напускаш състезанието. Затова е толкова трудно и трябва да го приемем. Ще работим, но не знам над какво, защото дадохме всичко, но Шампионска лига е трудна и аз признавам това. Тя не е на нивото на другите турнири, където постигаме успехи."

  Сподели
387