Лофтъс - Чийк ще пропусне от пет до девет месеца


Н. Гавазов

Лофтъс - Чийк ще пропусне от пет до  девет месеца

Халфът на Челси Рубен Лофтъс-Чийк е със скъсано  ахилесово сухожилие и сега ще прекара в лазарета до девет месеца.

Напомняме, че веднага след края на кампанията във Висшата лига отборът на Маурицио Сари отлетя за Съединените щати, за да играе приятелския мач с Ню Революшън от МЛС.

Този двубой, организиран по прищявка на собственика на Челси Роман Абрамович не само, че  наруши подготовката на отбора за финала на Лига Европа срещу Арсенал, но и се превърна в травма за играча, който набра  голяма форма в края на сезона.

В четвъртък сутринта Лофтус-Чик се върна в Лондон с останалата част от тима  и незабавно се подложи на медицински прегледи, които потвърдиха най-лошите страхове - Рубен е със скъсан ахилес на левия и крак.

Така сега 23-годишният Лофтус-Чийк ще пропусне финала на Лига Европа, плейофите на Лигата на нациите с националния отбор на Англия, както и половината от следващия сезон.

Според източници, възстановяването на Рубен, който е най-продуктивният централен  полузащитник на "сините" през този сезон с 10 гола, ще отнеме от пет до девет месеца. Точният срок ще бъде възможно да се каже едва след допълнителни медицински изследвания и предстоящата операция.

  Сподели
211