Почетино: Предстои решение за бъдещето


И. Ангелов

Почетино: Предстои решение за бъдещето

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино обяви, че ще отложи преговорите за бъдещето си в клуба с Даниел Леви за след финала в Шампионска лига на 1-ви юни. Тотнъм се класира на финал след изключителен обрат срещу Аякс през седмицата, като Почетино се свързва с отбори като Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед.

На пресконференцията си в петък Почетино шокира с фразата: "След пет години, повтарям, пет години, е момент да затвориш една глава в книгата. Няма да е същото на 1-ви юли или на 6-ти или 7-ми, когато започваме отново подготовка. Важно е да имаме ясна идея за този проект. Какви предизвикателства има пред нас.

"Беше преди пет години когато приоритетът беше завършването на стадиона и съоръженията около него. Ние се чувстваме много горди защото в тази ситуация беше много трудно за нас. Това повлия на футбола ни, но е изумително как такава ситуация се отразява различно във всеки отбор.

"През това време ние управлявахме успешно защото за първи път в историята си Тотнъм е на финал в Шампионска лига. Едновременно с това довършихме най-добрият стадион в света. Това е огромен успех. Трябва да се чувстваме горди от тези пет години. Какво идва обаче? Какво? Това е въпросът.

"Това, което идва ще ми бъде обяснено, а аз трябва да предам на феновете какво искаме за бъдещето на клуба. Разбира се, знаете, че ще ми е трудно. Това е разговор с Даниел, трябва да го слушам, босът, собственикът. Трябва да знам какво казва и да го предам на феновете. 

"Амбицията ни ни доведе до финал в Шампионска лига. Никой не вярваше преди пет години, когато казах, че след пет години ще открием най-добрия стадион в света и ще играем в четвърт-финал или полуфинал в ШЛ и ще стигнем финал. Тогава питаха 'Какво пиеш? Искам от същото.'. Но днес това е реалност, заради амбицията ни, капацитета ни, усилието, и няма да спра да го повтарям, защото играчите ни са герои. Трябва да почувстват любовта от всички в клуба, и от феновете заради това, което правим.

"При всички пари, които са замесени в печеленето на трофеи, да изживеем такъв момент, затова аз се разплаках. Това е изумителен момент. Когато гледаш назад, имахме малки мечти, но когато достигнеш най-големите си мечти, трудно е да го задържиш в теб. Това е момент за наслада. Трябва да завършим по най-добрия начин в неделя и да се подготвим за финала, който ще е изумителен за феновете ни. След финала ще е време да седнем и да говорим много. Какво идва?"

  Сподели
515