Компани: Да не усложняваме нещата с Брайтън


И. Ангелов

Компани: Да не усложняваме нещата с Брайтън

Капитанът на Манчестър Сити Венсан Компани посъветва съотборниците си да не гледат в цялост на ситуацията на отбора по време на срещата с Брайтън от последния кръг на Висшата лига, която ще реши титлата. Разликата с Ливърпул на върха е 1 точка преди кръга, като успех гарантира титлата.

"Трябва да избегнем поставянето на контекст в срещата. Това ще рече всички възможни сценарии на развитие и фактът, че това е най-важният мач от Висшата лига, с който можем да спечелим титлата. Чувството е както в предишните сезони, в които спечелихме титлата.

"Трябва да мислим за простите неща, като например силните и слабите страни в играта на Брайтън, как да се справим със силните неща и да експлоатираме слабостите. Трябва да сме сигурни, че ще сме във форма в този ден, да се храним добре, да починем и да играем. Аз не мисля за титлата за една секунда, просто мисля да отидем там и да направим добър мач. 

"По отношение на вероятностите, по-вероятно е да спечелим ако играем добре заради качествата на играчите ни. Всичко друго няма значение в този момент. Каквото и да стане в последния ден, това беше огромен сезон във Висшата лига и представянията ни бяха постоянни. Исторически, ние винаги сме губили кампанията след титла. Тази година сме на прага. Във финала сме и може да се надяваш. Това е финал и не трябва да лежим на стари лаври.

"Феновете така виждат Сити, и така са го виждали дълго преди аз да дойда в отбора."

  Сподели
425