ФИФА дисквалифицира Райола за три месеца


Н. Гавазов

ФИФА дисквалифицира Райола за три месеца

Агент Мино Райола бе отстранен от професионалната си дейност в световен мащаб в продължение на три месеца, което може да има големи последствия за неговите клиенти.

По-рано тази седмица Италианската футболна федерация дисквалифицира Рейола за  по-голяма част от летния период - до 18 август, когато трансферният прозорец  в Серия А ще затвори.

Тази дисквалификация се прилага само за трансфери в Италия, но днес дисциплинарната комисия на ФИФА разшири санкциите срещу Мино на световно равнище.

Трябва да се отбележи, че глобалната дисквалификация на Райола е до 9 август, т.е. ден след края на трансферния прозорец във Висшата лига на Англия.  

Освен това, Винченцо Райола, братовчед на Мина и бизнес партньор, бе дисквалифициран за два месеца. Интересното е, че в същото време нито Италианската футболна федерация, нито ФИФА разкриват причините за своето решение.

Според италиански източници, някои от клиентите на холандския агент  като Пол Погба с Ромелу Лукака от Манчестър Юнайтед, Хенрих  Мхитарян от Арсенал и Матейс де Лиг от Аякс могат да пострадат от това решение.

През последните седмици, Погба активно се свързваше с преход в Реал Мадид, Лукаку с преминаване в Интер, а Де Лигт с трансфер в Барселона или в клуб от Висшата лига, а Мхитарян с напускане на Арсенал. Новата ситуация с Райола на практика води до там, че евентуални трансфери на въпросните футболисти няма да могат да бъдат осъществени, включително и от служители на Райола, защото решаващите подписи трябва да се направят именно от Мино. Така футболистите са изправени пред варианта или да напуснат Райола, или да останат по сегашните си работни места.

  Сподели
380