ФА няма да наказва Грийн за неприличния му жест


Н. Гавазов

ФА няма да наказва Грийн за неприличния му жест

Вратарят на Уест Хем Робърт Грийн няма да бъде наказан от Футболната Асоциация за неприличния жест, който показа в събота след края на срещата от 6 кръг на Висшата лига на Англия срещу Тотнъм, но футболните чиновници напомниха на стража за отговорностите, които може да понесе при втори подобен случай, съобщава Sky Sports.

 

След слабия си старт през новия сезон се появиха спекулации, че Грийн не може да се отърси от кошмара си на Световното първенство по футбол и в медиите бе подложен на натиск, а всяка негова изява се посрещаше негативно. В мача срещу Тотнъм вратаря помогна на своя отбор да победси с минималното 1:0 и след края на срещата Грийн показа на репортерите характерен и провокативен жест, с който искаше да каже, че всякакви критики по негов адрес са неоснователни. 

 

Футболните чиновници обявиха снощи, че няма да накажат вратаря, но го посъветваха за в бъдеще да въздържа своите емоции.

„Емоциите са нещо хубаво, но ако се проявяват в правилния си образ. Нои не мисля, че те са нещо негативно. Робърт е мой първи избор и такъв ще си остане, ако разбира се не покаже обратното. На този етап той прекрасно се справя на тренировките, а впоследния си мач показа и своя талант", заяви мениджъра на Тотнъм Аврам Грант.

 

  Сподели
149