Райт: Арсенал има играчи в атака


И. Ангелов

Райт: Арсенал има играчи в атака

Бившият нападател на Арсенал Иън Райт сподели мнението си, че отборът на Унай Емери винаги се нуждае от четирима човека в атака, които носят основната огнева мощ на тима - Александре Лаказет, Пиер-Емерик Обамеянг, Месут Йозил и Хенрик Мкхитарян. Именно тези играчи се появиха в състава в последния кръг от Висшата лига срещу Брайтън и създадоха доста опасности.

"Трябват ни повече голове в тима. Трябва ни повече солидност, трябва повече креативност. Днес за втори път през сезона играхме с Оба, Лака, Мкхитарян и Йозил. Аз мисля, че за последно ги видяхме срещу Ливърпул. Когато имаш такава огнева мощ, колкото повече от нея е в игра, очевидно е по-добре.

"След това трябва да се направи нещо и в защита, за да могат тези момчета да играят свободно. Ако ми кажете, че тези четиримата няма да създадат проблеми на всеки противник, тогава ще е лошо положението.

"Лятото ще е интересно. Знаем, че някои хора напускат. Да оставим Рамзи да си тръгне беше ужасно бизнес решение от клуба, защото ако ще си тръгва, то можеше да се вземат пари за него. Говорим, че през лятото Унай Емери може да има само 45 милиона лири, така че една голяма продажба щеше да е добре. Газидис трябва да бъде винен за това."

  Сподели
518