Шмайхел: Едерсон е над Де Хеа и Алисон


И. Ангелов

Шмайхел: Едерсон е над Де Хеа и Алисон

Вратарят на Лестър Сити Каспър Шмайхел определи своя избор за най-добър вратар във Висшата лига. Преди днешната среща на Манчестър Сити с Лестър в предпоследния кръг на първенството, Каспър проведе пресконференция, на която коментира най-добрите вратари в лигата. В момента Едерсон има 19 сухи мрежи, на 1 зад Алисон, който има 20.

"Аз бих казал, че Едерсон, заедно с Марк-Андре тер Щеген и Ян Облак са тримата най-добри в света, и това е от известно време. Начинът на игра на Едерсон е с толкова смелост. Да се осмеляваш да играеш така изисква смелост, а и позволява на Сити да играят с по-висока преса.

"Те могат наистина да пресират защото знаят, че той ще обере всяка топка. Той се осмелява да е в тези позиции, където знае, че дори най-малката грешка ще нарани тима. Заради това той от дълго време е най-добрият в лигата. 

"В момента ние сме в позиция, в която можем да повлияем на борбата за титлата. Много неща зависят от нас в понеделник. Аз мисля, че Манчестър Сити ще успее в края, но може да загубят от нас и Ливърпул да загуби от Уулвс. Ние отиваме там да свършим работата си. Борим се за седмо място, така че искаме победа. Не можем да вземем победата си над Сити от декември за нещо в момента.

"Те се целят в голямата награда и за това те ще искат резултати. Ние постигнахме добър резултат миналата седмица. Ще е интересен мач. За нас ще е тежко, но трябва да направим нещата тежки и за тях."

  Сподели
543