Клоп: Спечелихме със сърце


И. Ангелов

Клоп: Спечелихме със сърце

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира представянето във вчерашната победа на Ливърпул над Нюкасъл с 3:2, дошла късно и изпратила отбора отново на първата позиция в таблицата. 

"Сърцето ни спечели мача. Може да говорим за срещата, за футбола, имаше много, много добри неща, но начинът на игра на Нюкасъл беше много труден за противодействие. Почти винаги Рондон печелеше високите топки и отклоняваше към другите.

"Не можеш да се защитиш срещу дълги топки, само когато си срещу човека и на втори топки. Беше сърцераздирателно защото Салах се контузи и момчетата, които го замениха не бяха играли дълго време. Голът стана именно от Шакири и Ориги. Беше брилянтно и заслужено. Тежък мач срещу мощен отбор, който е физически по-силен от нас. Трябваше да се борим. Успяхме и не мога да съм по-горд.

"Бях спокоен през целия мач. Трябваше да пришпорим момчетата, и по време на паузата с контузията на Салах ние казахме само, че трябва да играем футбол, да подаваме през линиите, и получихме малко свежест тогава. Трябваха ни статични положения и направихме това. Бяхме честни с това, което правехме, и съм горд."

  Сподели
430