Оле: Не можем да наваксаме толкова точки за титлата


И. Ангелов

Оле: Не можем да наваксаме толкова точки за титлата

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер обяви, че не е вероятно неговият отбор да претендира за титлата в следващата година, след като той няма да има достатъчно време да промени и подобри състава си дотолкова, че да навакса разликата от точки с първенците в лигата в момента. Юнайтед няма титла от последния сезона на сър Алекс Фъргюсън през 2013-та, като в момента се намира на 29 точки от върха и Ливърпул.

"Аз редовно се срещам с Ед Удуърд, срещам и Джоел Глейзър, както и другите собственици. Те са много реалистични за това къде се намираме и къде искаме да стигнем. Наясно са колко време ще отнеме това. Не можеш изведнъж да наваксаш 27 точки за един сезон. Това ще стане постепенно.

"Не е само последния сезон, а последните пет или шест. Знаем къде сме горе-долу и това не е достатъчно добре. Дано ние успяваме да се подобряваме, а Ливърпул и Сити понижат нивото и така ще се доближим. 

"Не е реалистично да говорим за титла догодина. Разбира се, аз съм оптимист, но това не е реалистично, защото двата тима на върха са много напред от всички останали. Трябва да гледаме да ги доближим и да се покачим в таблицата, но още отбори гледат към топ 6 местата и се подобряват. Имаме Лестър, Евертън, Уотфорд, може би Нюкасъл, които ни преследват. Трябва да сме пред тях.

"Трябва да намерим стил на игра - кой е най-добрият? Стилът тук е да се атакува бързо, да се играе напред, да се връщаме и да печелим топката. Искаме да намерим наша система, но за момента това не работи. Виждате отбори, които две или три години са заедно и вече се познават. Като мениджър ти знаеш, че колкото повече време имаш да работиш с отношенията, толкова по-добре. Искаме да оформим схема на игра, при която сме комфортни с топката и без нея."

  Сподели
362