Роджърс: Стърлинг е сред най-добрите в света


И. Ангелов

Роджърс: Стърлинг е сред най-добрите в света

Мениджърът на Лестър Сити Брендан Роджърс сподели мнението си, че нападателят на Манчестър Сити Рахим Стърлинг е сред най-добрите играчи в света, преди срещата от тридесет и шестия кръг на Висшата лига между двата отбора. Това е поредният решителен за титлата двубой, а бившият мениджър на Ливърпул сподели:

"Това, което обичах в Рахим беше това, че от младо момче той знаеше какъв иска да стане. Когато попитам младите момчета какво искат да постигнат, той искаше да бъде сред най-добрите в света, още на тази възраст. Сега той създаде играта си и е на ниво, което очевидно го поставя сред най-добрите в света.

"Той е човек, който винаги ще върши работата, не само разчита на невероятния си талант. Това беше момче, което се грижеше за тялото си и живота си, за да подсигури, че ще има шанс да стигне до тук. За Рахим никога не е стоял въпросът за парите. Ако беше за пари щеше да остане в Ливърпул. Той искаше да стане най-добрият.

"В онзи момент имаше възможност да премине в Манчестър Сити когато имаха топ играчи. Той премина и се разви, стана победител. Това се вижда ясно в играта му сега. Аз гледам отбора на Пеп Гуардиола и той не изглежда по същия начин когато Стърлинг го няма. Това е огромно признание за английски играч.

"Ние ще се борим със Сити както във всеки мач, откакто аз съм тук. Добре е да сме намесени в битката за титлата. Това са повече от 38 мача, нали? Тези два отбора на върха са наистина постоянни и играят на високо ниво през целия сезон. Ще е жалко за отбора, който не успее в края, но те знаят, че могат да контролират само своите срещи до края."

  Сподели
402