Обамеянг: Мога да спечеля Златната обувка


И. Ангелов

Обамеянг: Мога да спечеля Златната обувка

Нападателят на Арсенал Пиер Емерик Обамеянг обяви, че за него ще означава много ако успее да спечели Златната обувка във Висшата лига в първия си пълен сезон с клуба. Габонецът има 19 гола във Висшата лига тази година, като се намира на 2 гола зад Мохамед Салах два кръга преди края на сезона.

"Когато си нападател това означава много," започна 29-годишният на пресконференция.

"Когато спечелиш това, винаги е удоволствие. Ако искаш да си най-добрият, трябва да спечелиш Златната обувка. Това е тежка битка. Имаме страхотни нападатели във Висшата лига. Те са много постоянни цял сезон. Те вкарват и вкарват, и вкарват. 

"Най-добрите нападатели винаги чакат шанс да вкарат. Това ги прави специални. Но аз съм човек, който е уверен и знам, че мога. Няма проблем и да не успея, но има два мача до края и имам шансовете си, така че защо не?"

Обамеянг коментира и взаимоотношенията си с Александре Лаказет в атаката на клуба:

"Това е първият сезон в кариерата ми, когато играя с друг нападател като Лаказет. Аз съм много щастлив, че се справяме добре. Ние винаги даваме всичко за тима и Лака заслужава да вкарва голове, но мисля, че и аз заслужавам. Ние виждаме футбола еднакво и когато говорим в съблекалнята споделяме мислите и чувствата си. Фактът, че се разбираме прави разликата в мачовете.

"Моята амбиция след идването ми беше да вкарам тима в Шампионска лига и ние не сме далеч. Дано достигнем тази цел."

  Сподели
439