Кепа: Научих си урока със Сари


И. Ангелов

Кепа: Научих си урока със Сари

Испанският вратар на Челси Кепа Арисабалага сподели и призна, че е направил грешка във финала на Купата на лигата срещу Манчестър Сити, когато отказа да напусне терена при желанието на мениджъра Маурисио Сари да го замени. 

В онзи случай двата отбора играеха при 0:0 в добавеното време, но изглеждаше че Кепа се е контузил и Сари представи Уили Кабалеро на линията на тъча за смяна. Когато съдията вдигна таблото за смяна обаче Кепа отказа да излезе и малко след това Челси загуби срещата на дузпи. 24-годишният каза сега пред Daily Mail:

"Аз приех това, което мениджърът каза и платих глобата си. Разбрах, че няма да играя в следващия мач. Тогава застанах зад Уили и го подкрепях заедно с отбора колкото можех. Разбира се, само това можех да направя. 

"Тогава действах в момента и не се гордея с това. Беше труден момент, в който се научих и все още се уча. Сега е време да гледам напред. Казах, че съжалявам. Футболът продължава. Всички грешим. 

"Разбрах грешката си веднага когато изгледах записите. Видях нещата от друга гледна точка. До тогава бях като в балон и не разбирах какво става. Видях всичко когато се прибрах вкъщи. Тогава за първи път разбрах какво е станало. Научих урок и следващия път ще е различно."

  Сподели
400