Оле: Играчите на Юнайтед търсят парите и славата


И. Ангелов

Оле: Играчите на Юнайтед търсят парите и славата

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер предупреди своите играчи да не търсят пари и слава в своите кариери. Новият мениджър пое тима с надеждата да преобърне слабата кампания, но в последните девет срещи загуби 7 пъти и спекулациите вече свързват много имена с напускане на клуба.

"Искаме играчите с правилното качество и характер. Това е. През целия си живот съм вярвал в хората и, че това, в което вярваш, ще те направи успешен в крайна сметка. Да търсиш парите и славата - това не са правилните неща за Ман Юнайтед, или моя отбор. 

"Беше така когато бях в Мьолде, Кардиф... Аз искам играчи, които са като мен като хора и ценности. Ние не ги искаме ако те са тук само защото сме предложили с 20% повече. Не можем да кажем, че не сме инвестирали пари. Ако погледнете какво се харчи, собствениците дадоха много, и ще продължат така.

"Аз ходя по срещи и говорим за това. Но не можем да променим отбора в един трансферен прозорец. Това няма да се случи за една нощ. Ние имаме определени срокове и имаме подкрепа за работа. 

"Не можем да опитаме да копираме сър Алекс и да сме успешни, защото той беше уникален. Трябва да го направим по наш начин. Имаме поколение от играчи. Може би някои от тях нямаше да понесат сър Алекс и неговите методи, но това няма значение. Гледаме нашия път. Знаем историята и постиженията на клуба. Това означава много и не можем да го приемем за даденост.

"Аз говоря с играчите постоянно. Те знаят очакванията ми и стандартите. Аз имам 3 години тук и ще направя всичко, за да донеса успехи на клуба. Ще го направим заедно, защото не сме мениджъри срещу играчи тук. Феновете знаят, ние знаем, ще го направим заедно и ще работим за подобрение. Всички сме в тази работа заедно."

  Сподели
543