Гуардиола: И двата отбора заслужаваха да победят


Н. Гавазов

Гуардиола: И двата отбора заслужаваха да победят

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола сподели мислите си за победата над Манчестър Юнайтед с 2:0 в мач от 31-я кръг на Висшата лига на Англия.

"Разбирам под какъв натиск се намираме,  особено тук, на "Олд Трафорд“, с надбягващи ни Маркус Рашфорд и Джеси Лингард. Казах на момчетата, че трябва да играем, за да спечелим, нямаше значение дали ще пропуснем гол или не.

Сега ще посетим Бърнли и разбираме колко трудно ще ни бъде там. Важно е да останем спокойни. Все още не сме шампиони. Остават три мача - това е невероятно, като се има предвид колко точки имаме с Ливърпул.

Казах на играчите да не четат [медиите] утре, да не гледат телевизия, просто да си почиват, да спят, и да заминем на гости на  Бърнли.

Знаехме, че без Лукаку ще се опитат да бягат повече. Допуснахме шансове след обикновени загуби на топката в средата. През втората половина променихме всичко, Илкай Гюндоган влезе в средата, а с пускането на Лерой Сане  станахме по-динамични.

И двата отбора заслужаваха победата.  Но победителят е само един. Отборът, който губи, не трябва да съжалява, защото даде максимума. Обикновено на такава победа трябва да се наслаждаваш  най-много, но трябва да останем спокойни", заяви  Гуардиола за  Sky Sports.

"Играхме с съперник, който се бори за топ 4. След поражението им от Евертън разбрахме, че те ще бъдат заредени.

През миналия сезон вдигнахме нивото за спечелване на Висшата лига до 100 точки. Ливърпул ни преследва. Те правят невероятни неща, но всичко е в нашите ръце", каза Пеп за ВВС.

  Сподели
385