Клоп: Това е най-великото състезание за титлата


И. Ангелов

Клоп: Това е най-великото състезание за титлата

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че състезанието за титлата във Висшата лига тази година е "лудо", като може би се нарежда сред най-големите битки в историята. Ливърпул е на път да достигне 97 точки този сезон ако спечели мачовете си до края, а това може да не гарантира титлата при подобен успех от Манчестър Сити. Ливърпул се цели и в първа титла от 1990-та насам.

"Може да кажем, че това е най-страхотното състезание за титлата, но не зная. Има четири отбора, които се борят като луди за две места в Шампионска лига, освен битката на върха. Те ще завършат с над 70 точки, това е лудост. Сега и битката на дъното е отворена, така че всичко е невероятно интересно този сезон.

"Дали предпочитам само нашия отбор да имаше толкова много точки? Да, но все пак е специален сезон. Ние знаем ,че трябва да играем най-добрия си футбол, за да спечелим нещо. Никой не трябва да показва мързел. Трябва да сме на нокти постоянно. 

"Добре е за цялата общественост, че нещата са така. Този сезон имаме четири английски отбора в полуфиналите на европейските турнири. Това е голямо постижение. Харесва ми. Но аз не мисля толкова позитивно за нашата ситуация. Бегач на 400 метра няма да се спре на 300, за да погледне назад и другите да го задминат. 

"Всичко свършва на финала и не преди това. Искаме да играем и да печелим. Не трябва да се надяваме другите да губят. Това не е поведението на спортния професионалист."

  Сподели
568