Клоп: Не излизам от вкъщи, само за мачове


И. Ангелов

Клоп: Не излизам от вкъщи, само за мачове

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че е антисоциален и рядко напуска дома си, като всяко напускане е свързано единствено с футбола и неговата работа. Ливърпул продължава да преследва триумф в Шампионска лига и Висшата лига този сезон. Запитан за сензацията, която прави отбора този сезон, Клоп каза:

"Аз не излизам - само за футбола. За какво да го правя? Имам достатъчно чифтове дънки за да изкарам 20 години, така че съм добре. Не излизам по магазини. Не правя такива неща. 

"Представям си, че настроението в града е добро, но няма нужда да го слушам. Не искам да виждам това. Това е футбола и през по-голямата част от живота ми аз съм бил негов привърженик. Знаех какво може да предизвика този успех на отбора ми. Това е любимото ми нещо, да сме в ситуация като сега.

"Представям си, че хората искат да излязат и да празнуват, да говорят за това, но ние не сме част от това. Ние трябва да осигурим нещата да останат така. Обичам ситуацията, в която се намираме. Тя е много добра, но ние трябва всеки ден да се доказваме, всеки мач. Всичко е добре, но не е перфектно, така че трябва да продължим работата както до момента."

  Сподели
409