Клоп: Ливърпул вижда своята ситуация като възможност


Н. Гавазов

Клоп: Ливърпул вижда своята ситуация като възможност

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп каза, че отборът  разглежда своята ситуация като чудесна възможност и не усеща никакъв натиск.

Както е известно, "червените" все още запазват шансовете си за златен дубъл, но към момента Манчестър Сити ги отделя от титлата във Висшата лига, а страхотната Барселона стои на пътя на мърсисайдци към финала в Шампионската лига.

В предишни години Ливърпул многократно спираше на една крачка от големите цели, неизменно препъвайки се  в последния момент. Но Клоп и играчите му нямат никакъв спомен за това.

"Продължаваме да не чувстваме натиск. Виждаме и чувстваме това като възможност.

Имаме невероятно силни конкуренти. Трябва да спечелим всички наши мачове, което е трудно само по себе си. От една страна, наш конкурент е Манчестър Сити, а това не улеснява живота ви. Същата е ситуацията в Шампионска лига. Там ще играем с Барселона.

В света няма толкова много отбори по-силни от изброените от мен, така че как можем да мислим, че наполовина сме ги преодолели? Ние сме в надпреварата. А щом си в надпреварта, значи можеш да спечелиш и това е целта, към която се стремим.

Така гледаме на нещата, при това от много дълго време. Не виждам голяма разлика от миналата година, с изключение на това, че сега водим по-позитивна борба. Борбата за попадане  в Шампионска лига - ето, това е истински натиск, защото много неща се променят  в зависимост от това, дали попадаш там или не.  

Борбата за спечелването на лигата е много по-приятна. Ние се стремим към това, но все още е трудно. Можем да си говорим сега, но в неделя трябва да се изпотим  и да преминем през някои много трудни моменти. Ако направим това, ще имаме шансове да спечелим", заяви Клоп.

Напомняме, че в неделя Ливърпул гостува на Кардиф Сити в мач от 35-я кръг на Висшата лига на Англия. Първият съдийски сигнал ще прозвучи в 18:00 часа българско време.

  Сподели
420