Почетино: Сити няма да търси отмъщение


Н. Гавазов

Почетино: Сити няма да търси отмъщение

Мениджърът  на Тотнъм Маурисио Почетино е уверен, че Манчестър Сити няма да мисли за отмъщение в днешния мач от Висшата лига на "Етихад".

Напомняме, че по-късно днес "шпорите" ще се завърнат в северозападната част на Англия, където в сряда вечер претърпяха поражение с 4:3, но успяха да отстранят "гражданите" от Шампионска лига.

На пресконференция в петък Хосеп  Гувардиола каза, че неговият отбор все още изпитва болка от начина, по който Сити напусна главния европейски клубен турнир. Почетино обаче е уверен, че противникът бързо ще се настрои към Висшата лига и ще се опита да спечели  три точки - не за отмъщение, а заради титлата.

"Те определено ще превключат от Шампионска лига към Висшата лига, точно като нас. "Гражданите"  се борят за такова важно нещо като титлата във  Висшата лига. Спечелването и е принципна задача за тях, а ние трябва да мислим как да стигнем до топ  4. Това е нашата задача и ще бъде трудно.

Ние сме в трудна ситуация, защото обстоятелствата далеч не са идеални. Почти всички играчи на противника са здрави, докато на нас ни липсва някой важен, а ние все още трябва да оценим състоянието на другите. Трябва да помислим как да компенсираме тези загуби.

Определено трябва да бъдем готови за битка с тях и да очакваме тежък мач. Те няма да се борят за отмъщение. Разбира се, ще се опитат да спечелят мача, защото се нуждаят от три точки, като нас", заяви Поетино.

  Сподели
353