Уорнък: Ливърпул и Сити са на миля пред останалите


Н. Гавазов

Уорнък: Ливърпул и Сити са на миля пред останалите

Наставникът на Кардиф  Нийл Уорнък смята, че Ливърпул и Манчестър Сити са с една глава  по-силни от всички останали отбори във Висшата лига.

Побеждавайки Брайтън миналия вторник с резултат 2:0, Кардиф драстично увеличи шансовете си за оцеляване във Висшата лига.

Въпреки това, в неделя "лястовиците" са изправени пред домакински сблъсък с Ливърпул. Уорнък много добре разбира, че само една мотивация няма да бъде достатъчна, за да се справят хората му с толкова мощен противник, какъвто е Ливърпул.  

"Мисля, че Ливърпул, заедно с Манчестър Сити, са най-добрите отбори в момента и са на една миля пред останалите. Те са сред най-добрите в света.

Изглеждат толкова балансирани. Юрген свърши  невероятна работа, защото преди те имаха  една или две слабости, но той запълни тези слаби места с играчи от най-високо ниво.

Освен това те имат млади играчи, които ще играят за Англия, Шотландия и други отбори през следващите 10 години, така че това е страхотна комбинация.

Ние трябва да бъдем на висота, за да издържим този тест. През този сезон Ливърпул показва, че може да победи всеки в деня си. Просто трябва да искаме да се проявим.

Ще бъде страхотен ден, но не искам да бъдем смачкани в този голям ден. Искам да видя добра игра и точно над това работим през  тази седмица", заяви Уорнък.

  Сподели
429