Джинас: Юнайтед не знае какво прави


И. Ангелов

Джинас: Юнайтед не знае какво прави

Бившият английски национал Джърмейн Джинас коментира назначаването на Оле Гунар Солскяер на мястото на уволнения Жозе Моуриньо начело на Манчестър Юнайтед. Носителят на Шампионска лига от 1999-та година започна ударно с 10 победи в първите си 11 мача, след което обаче формата спадна отново и сега тимът загуби 5 от последните си 7 мача.

"Аз чувствам, че това беше емоционално решение, а в бизнеса трябва да правиш само обмислени и логични стъпки дългосрочно. Едно от нещата, от които този отбор трябва да избяга, е 'начинът на Манчестър Юнайтед', и 'преди не се правеше така'. Това, което правеше сър Алекс Фъргюсън беше уникално и Юнайтед не може да повтори това с останалите мениджъри.

"Пеп Гуардиола когато премина в Манчестър Сити не запита 'какво направи Манчини и Пелегрини в тази лига?'. Той дойде и направи каквото искаше. 

"Юрген Клоп направи това в Ливърпул, вкара своя стил. Това трябва да стане в Юнайтед. Аз не мисля, че те могат да открият човек, който дори да се доближи до Фъргюсън. Трябва им нова идентичност. Моуриньо опита да направи нещо, но това не се хареса на клуба. 

"Аз не мисля, че те знаят какво правят. С Оле постъпиха емоционално."

  Сподели
400