Де Брюйне: Клоп искаше да ме купи


Н. Гавазов

Де Брюйне: Клоп искаше да ме купи

Полузащитникът на Манчестър Сити  Кевин де Брюйне разказа, че по-рано в кариерата си е можел да стане част от отбора на Юрген Клоп, който сега ръководи Ливърпул.

По време на първия си период в Англия Де Брюйне не успя да заиграе в Челси, но за сметка на това успя да се превърне в голяма звезда в Сити, където пристигна от Волфсбрг през 2015 година за 55 милиона паунда. Към днешна дата Кевин има  170 мача за "гражданите" и участва  в 102 гола.

Още като играч на Челси, играейки под наем във Вердер, белгиецът е бил забелязан от тогавашния наставник на Борусия Дортмунд Юрген Клоп.

"Планът на Челси първоначално бе да поиграя малко под наем. Затова отидох във Вердер през 2012 г. и този сезон се получи  отличен за мен.

Когато се върнах в Челси през следващото лято, няколко германски клуба изразиха желание да ме получат. Клоп искаше да ме привлече в Борусия Дортмунд, а аз смятах, че те играят атрактивен футбол. Затова помислих, че Челси ще ме пусне.

Но тогава Жосе Моуриньо ми изпрати послание: "Оставаш. Искам да бъдеш част от този отбор. Тогава си помислих: "Отлично, значи влизам в плановете му", спомня си Де Брюйне.

Напомняме, че Де Брюйне след завръщането си от Бремен се задържа в Челси само шест месеца. През януари 2014 г. "сините"  продадоха Кевин на Волфсбург само за 18 милиона паунда. Преди това да се случи обаче, белгиецът е имал разговор с Моуриньо.

"Жозе ме повика в кабинета си през декември и може би това бе  втората повратна точка за мен. На бюрото му имаше някакви книжа и той започна да чете това, което е написано там: "Де Брюйне. Нула ола. Една асистенция". Отне ми минута, за да разбера какво прави той. После започна да чете статистиката на Вилиан, Оскар, Мата, Шюрле. Там звучаха по-впечатляващи цифри. Жозе  ме чакаше да кажа нещо. Отговорих: “Някои от тези момчета взеха участие в 15, 20 мача. Аз се появих на терена  само в три мача. Как можете да ни сравнявате?".

Това бе странно. Бях абсолютно честен и казах: "Чувствам, че не искат да ме виждат тук. Искам да играя футбол. Предпочитам да ме продадете". По-късно се озовах в по-добро положение във  Волфсбург", добави белгиецът.

  Сподели
512