Сър Алекс очаква, че Ливърпул ще стане шампион


Н. Гавазов

Сър Алекс очаква, че Ливърпул ще стане шампион

Бившият наставник на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън очаква, че Ливърпул ще спечели  титлата през този сезон във  Висшата лига на Англия.

След мачовете от уикенда "червените" запазиха предимство от две точки пред Манчестър Сити начело на таблицата за класиране, но "гражданите" все още имат мач в резерв.

Ливърпул няма да играе с големи отбори до края на сезона, освен с твърдия тим на Уулвърхемптън, докато Сити ще  трябва да се бие с Тотнъм и Манчестър Юнайтед.

Според Сър Алекс, дербито на Манчестър на Олд Трафорд на 24 април ще бъде мачът, в който Сити ще загуби точки, а това ще позволи на Ливърпул да прихване инициативата в надпреварата за титлата. Това разказа бившият нападател на Бърнли и на националния отбор на Ирландия Джонатан Уолтърс, чийто приятел и бивш съотборник Фил Бърдсли разговаря по-рано със Сър Фъргюсън.

"Говорих с Фил Бардсли, а той наскоро седна до Сър Алекс Фъргюсън на трибуните. Сър Алекс е убеден, че Ливърпул ще спечели Висшата лига през този сезон. Той смята така, защото му се струва, че Юнайтед ще успее да отнеме точки от Сити. В същото време единственият по-труден съперник на Ливърпул до края са "вълците", заяви Уолтърс.

  Сподели
460