Емери: Обадих се на Грасия, когато Арсенал ми предложи работа


Н. Гавазов

Емери: Обадих се на Грасия, когато Арсенал ми предложи работа

Мениджърът  на Арсенал Унай Емери заяви, че колегата му  Хави Грасия от Уотфорд е първият човек, с когото е разговарял, когато е получил възможност да дойде в Англия.

Преди повече от 20 години Еери и Грасия имаха шанс да играят заедно за Реал Сосиедад. Техният съвместен период бе ограничен само за един сезон, но те останаха приятели и пренесоха отношенията си през годините.

Когато през миналото лято "артилеристите"  решиха да заложат на Емери като наследник на Арсен Венгер, Унай преди да подпише договора се е обадил на  стария си приятел, който вече работи в Уотфорд няколко месеца,

"Когато имах възможност да подпиша договор тук, той бе първият човек от света на футбола, на когото се обадих. Зададох му няколко въпроса за футбола тук, за клубовете, за Арсенал и той ми препоръча да дойда тук.

Миналата година се срещнах и с Давид Силва във Валенсия, а той ми каза: "Треньор, елате в Англия, ако можете, там е най-добрият футбол и най-добрата атмосфера за вас".

Играхме заедно с Хави само за една година, това бе  през 1996 година. Понякога общуваме извън работата и заедно прекарваме времето. През септември имахме обща вечеря в Сейнт Олбънс, тогава бяхме с нашите сътрудници. Разговаряхме за английския футбол и за техния опит тук, защото те бяха  дошли тук шест месеца по-рано.

Получи се  добър разговор, защото Хави Грасия също е футболен ентусиаст. Те са мои приятели - не само Хави, но и неговите асистенти. Познаваме се и се ценим един друг", заяви Емери.

  Сподели
407