Инс: Всичко се получава за Ливърпул


И. Ангелов

Инс: Всичко се получава за Ливърпул

Бившият полузащитник на Ливърпул Пол Инс смята, че сушата от 29 години без трофей във Висшата лига може да приключи за отбора този сезон, след като по всичко личи, че късметът е на страната на мърсисайдци. Шампионът Манчестър Сити все още не се предава в битката и в последните месеци двата отбора се прескачат на върха в таблицата с по една точка.

Ливърпул все още преживява кошмара с подхлъзването на капитана Стивън Джерард през 2014-та година срещу Челси, който отбор Юрген Клоп среща днес в лигата. "Червените" обаче имат само 1 загуба в 33 мача и този сезон спечелиха точките от типично трудни мачове за тима.

"Преди няколко седмици казах, че до този момент вече ще знаем кой ще е шампион във Висшата лига защото Ман Сити и Ливърпул ще губят точки. Фактът е, че никой от тях не загуби точки.

"През 1993-та когато спечелих лигата с Ман Юнайтед имаше определящи моменти както този сезон. Победата във "Фърги тайм" над Шефилд, например. Знаехме тогава, че тази титла е наша. Аз усещам това за Ливърпул сега. Те не надиграват отборите всеки път, а просто имат такива моменти и решения в тяхна полза. 

"Срещу Евертън когато Джордан Пикфорд направи онази грешка, или срещу Фулъм с дузпата, или грешката на Шейн Лонг миналата седмица. Нещата се получават за тях и това ме кара да вярвам, че това е тяхната година.

"Решенията падат в тяхна полза, а това ти трябва в състезанието за титлата. Трябват ти тези решения, този късмет, да са на твоя страна. Ливърпул не играе особено добре в тази лига. Има някои слаби моменти, но крайният резултат е все един - три точки. Те трябва да излязат и да спечелят лигата сега. Челси е важен мач заради спомените, които имат в състезанието за титлата.

"Аз наистина вярвам, че Ливърпул ще успее този сезон. Всичко е на тяхна страна."

  Сподели
425