Пеп: Няма как да работя толкова дълго като Ходжсън


И. Ангелов

Пеп: Няма как да работя толкова дълго като Ходжсън

Босът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола вярва, че за него ще е невъзможно да повтори дълголетието в професията от днешния си съперник и мениджър на Кристъл Палас - Рой Ходжсън. Английският мениджър продължава работата си на 71 години, а двата отбора се срещат малко преди суперсблъсъка между Ливърпул и Челси във Висшата лига.

"В моя случай няма как да стане. Това е невъзможно. Рой Ходжсън обича това, невероятно е. Когато се случва това, то е само защото имаш страст в себе си. Хубаво ще е да го видя отново в неделя. 

"Аз съм любопитен да направя други неща преди да умра. Аз обичам работата си, но аз винаги мисля да правя нещо различно. Имам жена и семейство, също така. 71? Няма как. Трябва специална енергия и аз мисля, че на 71, освен Рой, няма кой друг да го направи.

"Не, аз съм на 48. 71 е много години напред. Аз не мисля за тогава и нямам план. Научил съм, че животът решава най-често. Ще правя други неща. Няма да стоя винаги на пейката. 10-те ми сезона до тук вече бяха стресови, изискващи и невероятни. И в мечтите си не съм изживявал такива добри неща, и ще имам още няколко години. Но искам да опитвам други неща и да не чакам докато стана на 71."

  Сподели
324