Уотфорд обърна Уулвс от два пасив и отива на финал (видео)


И. Ангелов

Уотфорд обърна Уулвс от два пасив и отива на финал (видео)

Уотфорд и Уулвърхемптън Уондърърс се срещнаха на "Уембли" за втория полуфинален двубой от най-старото състезание - ФА Къп. Днес двата тима се състезаваха за това кой ще застане срещу Манчестър Сити на финала, а всичко се реши след 2:2 в редовното време и дузпи.

В 36-ата минута днес Дохърти откри резултата за символичния гост при едно добро центриране на Диого Жота за 1:0. Бързо след това самият Жота бе близо до нов гол, но пропусна в 39-ата минута. 

След почивката талисманът Раул Хименес оформи 2:0 в 62-ата минута. Тук Дохърти центрира в полето, нападателят овладя на гърди и стреля, след което отпразнува попадението си с маска на лицето, подарена му от звездата на Световната федерация по кеч - Син Кара.

Веднага след гола в игра за Уотфорд се появи Жерар Деулофеу. В 79-ата минута крилото вкара изключително красив гол, когато в наказателното поле срещу защитник той копна топката фалцово в далечния ъгъл за 2:1. 

В 92-ата минута Дийни бе повален в полето от Дендонкер за дузпа, която капитанът реализира за 2:2, с което изпрати своя отбор към продълженията.

Така се стигна до 104-ата минута, когато Деулофеу отново се разписа в една бърза контра, в края на която бе изведен от Грей в наказателното поле и вкара покрай вратаря със слаб удар за пълен обрат и 3:2. Във втората част на продълженията Деулофеу се контузи и напусна игра за Сема, и Уулвс имаше своя шанс да се възползва от това в 118-ата минута, когато Хименес изведе Кавалейро срещу вратаря, но той не вкара.

Така Уотфорд продължава към финала на ФА Къп.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
524