Клоп: Хендо има най-трудната работа за последните 500 години


И. Ангелов

Клоп: Хендо има най-трудната работа за последните 500 години

Мендижърът на Ливърпул Юрген Клоп похвали решителността и резултата от включването на своя капитан в обрата над Саутхемптън от последния кръг на Висшата лига. След включването на Джордан Хендерсън в игра той успя да се отчете с асистенция и гол за обрата в мача и победата с 3:1, която изпрати "червените" отново на върха в класирането.

"Този гол значеше толкова много за него и за нас. Той е фантастично момче. Заслужава всички похвали, но рядко ги получава. Хендо, от моя гледна точка, е брилянтен играч. Той е наш капитан, фантастичен характер. Ако трябваше да напиша книга за него, тя щеше да е 500 страници.

"Аз съм позитивен за него. Най-трудната работа в последните 500 години футбол беше да бъде заменен Стивън Джерард. В съзнанието на хората 'Ако не е Стиви, никой не е достатъчно добър'. Хендо се справи с това изключително добре и може да е много горд. Сега трябва да мислим за бъдещето и за него като важна част от тима.

"Когато за първи път дойдох в тима и го разгледах, Хендо беше между двете наказателни полета. Направихме го номер 6 и това стана добре. Аз мисля, че това му помогна да започне да играе на различни места. Аз вече му казах, че това не означава, че вече няма да играе номер 6. Това има смисъл и той вярва в това. Играем с различни системи. Милнър и Хендо бяха много надъхани. Това ни помогна много."

Във вторник Ливърпул приема Порто в Шампионска лига.

  Сподели
403