Пеп: Ливърпул не се отказва, но това не ни притеснява


И. Ангелов

Пеп: Ливърпул не се отказва, но това не ни притеснява

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заговори за психологическият ефект от преследването на върха на Висшата лига между неговия отбор и Ливърпул на Юрген Клоп. "Гражданите" преследват четири трофея и вчера достигнаха финал на ФА Къп след победа над Брайтън с 1:0 на "Уембли", при вече спечелена Купа на лигата по-рано през кампанията. Сити се намира на 2 точки зад Ливърпул във Висшата лига, но има мач по-малко:

"Психическият ефект на преследването е нулев. Аз мисля, че за тях може би е по-добра ситуацията, но за нас е нула. Аз зная, че Ливърпул ще спечели всичките си срещи. Каквото стане - стане. За да сме шампион трябва да спечелим всичките си срещи."

Сити ще срещна победителя от Уулвс-Уотфорд на финал във ФА Къп. Пеп продължи за победата си с 1:0:

"Мислите ли, че можем при 60 мача в сезона да бием с по 5:0 и добро представяне всеки път? Кой отбор може това? Дори отборите, печелили требъли в други страни. Аз не си спомням, и не съм гледал, но мисля, че когато Сър Алекс Фъргюсън спечели требъла с Манчестър Юнайтед през 1999, тогава не всичките му мачове бяха фантастични и не печелеше с по 5:0.

"Обичайно полуфиналите и финалите са така. Може да анализирате колко положения създадохме, но хората очакват да сме добри и да вкараме незнам колко гола всеки път. В тази работа нещата не стават така."

  Сподели
349