Пеп: Менди ни е нужен


И. Ангелов

Пеп: Менди ни е нужен

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола обяви, че е щастлив да има Бенджамин Менди в състава си, въпреки че левия бек липсваше през по-голямата част от капмпанията и въпреки някои случки с него извън терена, които привлякоха гнева на медиите. Последно Менди бе забелязан навън в малките часове точно преди срещата на Сити с Фулъм на гости.

Контузии в коляното попречиха на Менди да вземе участие в сезона и той стартира само в 9 мача във Висшата лига. 24-годишният обаче приближава завръщане във важната част в края:

"Ние не можем да го съдим защото той игра малко. Той беше контузен през по-голямата част от сезона. Разбира се, аз съм щастлив. Той е добър човек и има невероятно сърце. Той е забавен човек. 

"Понякога аз трябва да разбера културата му, от къде идва, така че в този случай не за първи път той излиза на вечеря когато няма да играе, и заедно с приятел и брат си те отиват на заведение. Това не е за първи път и няма да е за последен. Така стоят нещата. 

"Това, което искаме е да щади коляното си, състоянието си, да ни помогне, защото имаме нужда от него. Играем два сезона без ляв бек. Това е реалността. В първия му сезон Фабиан Делф ни помогна много, както и Данило. Той беше невероятен там. Този сезон това е Олекс Зинченко. 

"Имаме нужда от него. Дано играе в тази част от сезона, и занапред да е здрав."

  Сподели
419