Брюйне: Вече не мога да играя поредни мачове


И. Ангелов

Брюйне: Вече не мога да играя поредни мачове

Полузащитникът на Манчестър Сити Кевин Де Брюйне обяви, че за него ще е невъзможно да се върне към най-добрата си форма този сезон, след като няколко пъти контузии го спират от това да натрупа минути през кампанията. 27-годишният белгиец имаше проблеми с връзките и след това с бедрото, които му попречиха да участва в голяма част от сезона на "гражданите".

Запитан за представянето си в скорошната победа с 2:0 над Кардиф той каза: 

"Аз играх добре, но миналата година можех да правя това на всеки три дни за 60 или 70 мача. Сега не мога да стигна това ниво. Ако всичко върви добре ще мога да изиграя 13 или 14 срещи. Ще дам всичко и дано в края спечелим няколко титли. 

"Аз чувствам понякога, че моят сезон беше двойно по-дълъг защото всеки път когато се контузиш трябва да си там и да работиш два пъти повече. Нямаш почивен ден защото трябва да работиш по възстановяването. Това е по-тежко от натоварването в мачовете. 

"Много често си сам в такива моменти, но трябва да успееш. Аз успях и се радвам, че се върнах. Вече три или четири пъти се наложи да лекувам контузии. Не мога да достигна формата си от миналия сезон. Аз не зная какво ниво мога да достигна сега, но не ми пука. Сега е най-важният период и аз искам да помагам на тима да печели. Ако това означава да играя само в 5 или 10 мача, ще го приема. Такъв сезон беше този."

  Сподели
385