Емери: И аз ще взема някой като Ван Дайк


И. Ангелов

Емери: И аз ще взема някой като Ван Дайк

Мениджърът на Арсенал Унай Емери призна, че докато клубът му ще се затрудни да заплати 75 милиона лири за един играч както направи Ливърпул за Върджил ван Дайк, то Арсенал трябва да харчи през лятото за да се подобри. Предполага се, че "артилеристите" ще разполагат с бюджет от 45 милиона лири за летни трансфери.

"Аз мисля, че можем да се подобрим на първо място като закупим играчи. В миналото клубът е вършил страхотна работа, гледайки и намирайки играчи, подписвайки с млади и развивайки ги в академията. Аз имам голямо уважение за нашата работа, нашите играчи и академията. Аз искам да развивам играчите тук, да им дам шанс да постигнат нещо в голям клуб като този.

"Ние искаме и да закупим играчи от други отбори, които да дойдат тук и да ни подобрят - както Ван Дайк в Ливърпул. Можем да използваме и двата подхода. Развиването на играчи и откриването на играч, за който ще си заслужава да похарчиш пари.

"Аз мисля, че това е правилният начин за клуба, собственика и директора на футбола Раул Санлехи. Така ще се борим с отборите, които имат повече пари от нас, като Манчестър Сити и Реал Мадрид

"Арсенал е страхотен. Нашата цел е да сме сред най-добрите в света. Когато тренирам Арсенал аз зная, че имаме цели, колективно и индивидуално. Аз съм печелил титли в Париж и Севиля, и мисля, че тук целта ми е същата. Да печеля титли в настоящето и бъдещето. 

"Да спечелиш Висшата лига е трудно, но трябва да имаме непрестанен прогрес и да създадем голям отбор, който може да направи това. Аз съм тук за това. За титли, за да сме най-добри в света и Шампионска лига, да имаме най-добрите играчи. Това съм правил в миналото и ще правя това занапред."

  Сподели
519