Салах вкара за обрата на Ливърпул над Саутхемптън


И. Ангелов

Салах вкара за обрата на Ливърпул над Саутхемптън

Ливърпул отново застана на върха на Висшата лига и с 2 точки пред Манчестър Сити в срещата си от тридесет и третия кръг на първенството. Днес мърсисайдци победиха на гости на Саутхемптън с 3:1 след като осъществиха пълен обрат. Манчестър Сити обаче има мач по-малко, който може да върне "гражданите" на пол позиция.

Саутхемптън започна много силно с попадение още в 9-ата минута, когато Бертран беше оставен с пространство, центрира за Хьойберг, който отклони към дузпата за лесен завършек от Шейн Лонг и 1:0.

В 36-ата минута въпреки разконцентрираната игра на Ливърпул до момента тимът се върна до 1:1 чрез Кейта, който се извиси при подаване на Арнолд.

След почивката Клоп включи Милнър и Хендерсън в игра, като именно вторият бе ключов в случая. Хендерсън се отчете с асистенция в 80-ата минута въпреки че Салах свърши цялата работа за 2:1 при един изключителен гол.

Така Салах достигна до 50 гола в лигата за 69 мача - само Алън Шиърър (66 с Блекбърн) и Ван Нистелрой (68 с Манчестър Юнайтед) са сторили това по-бързо.

В 86-ата минута Хендерсън сложи и точка на спора с включване в наказателното поле и удар при ниско центриране на Фирмино - 3:1.

  Сподели
592