Дани Роуз е нетърпелив да завърши кариерата си заради расизма


Н. Гавазов

Дани Роуз е нетърпелив да завърши кариерата си заради расизма

Защитникът на Тотнъм  Дани Роуз заяви, че няма търпение да завърши кариерата си на футболист  заради проблема с расизма във футбола.

Миналият  месец Роуз обедини усилията си с други тъмнокожи футболисти на националния отбор на Англия за расистки обиди по време на мача срещу Черна гора в Подгорица.

Този инцидент препълни чашата с търпение 28-годишен защитник, който атакува футболните власти за тяхното бездействие.

"До гуша ми дойде. Мисля, че все още имам пет или шест години във футбола и просто не мога да дочакам това време да изтече, гледайки какво се случва в играта точно сега.

Просто си принуден да търпиш. Искам да получа максимално удоволствие през тези пет или шест години, но във футбола има толкова много политика, че ако трябва да съм честен, не мога да дочакам да приключа.

Естествено, тъжно е когато държавата те глобява със сума, която мога да похарча за една вечер в Лондон. Какво трябва да очаквате, когато изберете такова наказание?

Моят мениджър получи наказание от два мача за това, че влезе в конфликт с Майк Дийн след мача с Бърнли. В същото време в цялата страна се налагат малки санкции заради прояви на расизъм.  Това е фарс.

Това  е положението към  момента и докато наказанията за расизъм не станат сурови, ние не можем да очакваме значителни промени във футбола", заяви Роуз.

  Сподели
548