Азар: Тотнъм е с нов стадион, но Челси има трофеи


Н. Гавазов

Азар: Тотнъм е с  нов стадион, но Челси има трофеи

Плеймейкърът на Челси Еден Азар отхвърли предположението, че Тотнъм се е превърнал в доминиращата сила в Лондон след придобиването на нов стадион.

В сряда вечер "шпорите" отвориха новата си 62-хилядна арена с победа над Кристал Палас с резултат 2: 0, благодарение на което се върнаха на трето място във Висшата лига и запазиха  предимството си пред Челси, който също спечели отложения  си мач.

Азар е доволен, че Тотнъм е привлякъл цялото внимание към себе си, позволявайки на "сините"  спокойно да проведат мача си. Въпреки това, Еден бърза да напомни, че залата за трофеи на отбора на Маурисио Почетино все още е празна.

"Хората не говорят за Челси, който се бори за топ 4 и това ми харева. Тихо заемаме пето и шесто място и можем спокойно  да се подготвим за следващия мач. Искаме да се движим от мач към мач.

Пред нас стоят трудни двубои срещу Ливърпул и Манчестър Юнайтед, но Челси е топ клуб. Харесва ни това предизвикателство, така че ще се отправим към назованите отбори и  ще се опитаме да ги победим, защото искаме да завършим в топ-4.

Мисля, че Тотнъм е един от най-добрите отбори в Англия през последните две-три години. Това е без съмнение. Честно казано, не ми харесва този шум около новия им  стадион, но трябва да го приемем. Чака ни голямо дерби. Нов стадион е добър за Висшата лига, плюс това те имат играчи от най-високо ниво.

Но в края на краищата знаем, че Челси е спечелил  много трофеи, а  те не го правят. Надявам се, че ще всичко ще остане така", заяви Азар.

  Сподели
162