Карагър доказа, че съдията не е можел да види засадата на Аспиликуета


Н. Гавазов

Карагър доказа, че съдията не е можел да види засадата на Аспиликуета

Въоръжавайки се  с очила за виртуална реалност, експертът от  Sky Sports Джейми Карагър се опита да докаже, че асистентът на съдията  Крейг Поусън не е имал  възможност да види засада в епизода с гола на Сезар Аспиликуета по време на мача Кардиф-Челси през уикенда.

Напомняме, че попадението дойде след еднометрвова засада, което предизвика много дискусии след мача в Уелс. Допълнително напрежение се създаде от някои спорни съдийски решения в полза на гостите, които, откровено казано, никак не заслужаваха трите точки в тази среща.

Наставникът на "лястовиците" Нийл Уорнок  бе абсолютно смазан от поражението с 2:1, разкъсвайки Поусън на парчета - както с думите си, така и с погледа си. Специалистът не спря с нападките си дори по време на пресконференцията преди мача с Манчестър Сити, а шумът сред  британската

футболна общественост и съмненията, че Челси получава подаръци не спират.

Въпреки това, Карагър смята, че страничният съдия  не е могъл да направи нищо в ситуацията с гола на Аспиликуета, защото погледът му е бил блокиран от Вилиан.

"Чувствам огромни симпатии към съдийския състав и бих отишъл по-далеч и ще кажа, че за тях е било почти невъзможно да отсъдят засадата.

Може бу Нийл Уорнък няма да го одобри, но преди това аз разговарях с (главата на съдийския корпус) Майк Райли за това как понякога е трудно за арбитрите да видят такива неща и какво може да се направи в бъдеще.

Това е гледната точка в момента, когато Алонсо подава. Обзорът на страничния съдия  е напълно блокиран. Да, когато спрем времето и малко се отклоня, виждам ясно засадата, но вие виждате колко бързо се случва всичко. Как е възможно да фиксираш засада при това положение?

Това е причината, поради която толкова много съчувствам на страничния съдия. Трябва максимално да се поставим в тяхната кожа, за да разберем защо е толкова трудно", заяви Карагър.

 

  Сподели
792