Уорнък: Най-добрата лига в света, но най-лошите арбитри


Н. Гавазов

Уорнък: Най-добрата лига в света, но най-лошите арбитри

Мениджърът  на Кардиф Нийл Уорнък отправи критики към  съдийската бригада на Крейг Поусън след загубата с 2:1 от Челси в мач  от 32-я кръг на Висшата лига на Англия.

След като откри резултата в домашния сблъсък със "сините", "лястовиците" уверено издържаха на натиска,  но шест минути преди края пропуснаха изравнителен гол  - от еднометрова асада. След това  Челси отново вкара и спечели  трите  точки.

Уорнък остана шокиран от работата на Поусън и неговите помощници. Специалистът се опасява, че съдийские грешки ще струват мястото на Кардиф в елита.

"Когато съдийството те подведе ... Побързайте да въведете  VAR.

Подготвяхме се за този мач в продължение на три седмици, но ни провалиха съдийските  решения - нито едно от големите съдийски решения не бяха  в наша полза.

Съдиите не разбират какъв е нашият залог. Ако бях фен на Бърнли или Брайтън, щях да съм  абсолютно доволен от случилото се днес.

Не е наша вина, че реферът е недогледал. Това е една от най-очевидните извънредни ситуации, които някога съм виждал, и една от най-очевидните дузпи, които някога съм виждал.

Какво трябва да мисля сега? Това е разплата с мен за предишните  години?

Ние имаме най-добрата лига в света, но най-лошите съдии. Те не разбират какво е заложено на карта. На такова ниво грешките са недопустими.

Трябва ли на моите 70 години да продължавам да работя за такива неща? Рядко ми се случва да остана без думи.

Моите играчи се чувстват сякаш са ударени  в зъбите. Много често ни бият по този начин. Не заслужавам такова отношение на съдиите. Няма извинение за това, то е престъпление.

Ако играчите ми се чувстват така, както изглеждат, тогава това е краят на нашия сезон. Но колко пъти успяхме да отговорим през този сезон?", заяви Уорнък.

Седем кръга преди края на сезона Кардиф има в актива си 28 точки и заема 18-то място в таблицата на Висшата лига. Спасителният бряг се намира на 5 пункта.  

  Сподели
752