Арсенал се интересува от аржентинец


Н. Гавазов

Арсенал се интересува от аржентинец

Арсенал проявява интерес към централния защитник на Гремио и националния отбор на Аржентина Валтер Канеман.

След като замени Арсен Венгер като мениджър на "артилеристите"  миналото лято, Унай Емери все още не успява да направи перфектна играта на отбора в защита. Центърът на отбраната остава едно от най-уязвимите места на Арсенал, а и като цяло защитата проявява колебания в определени моменти.

Закупуването на централен защитник изглежда е един от приоритетите на Емери за следващото лято, предвид неясните перспективи пред  Шкодран Мустафи и Лоран Кошчелни  и сериозната травма  на Роб Холдинг.

Според различни източници, близки до "Емирейтс",  цел на Арсенал може да бъде 28-годишният Канеман, който през този сезон демонстрира страхотна игра, благодарение на която спечели  място в националния отбор на страната си и привлече вниманието на редица европейски клубове.

Някои други представители на Висшата лига и Атлетико, чийто главен треньор Диего Симеоне преди това работи с Валтер в Сан Лоренцо, също се интересуват от услугите на аржентинеца от немски произход.

Привлекателността на Канеман се  увеличава от факта, че договорът му предвижда фиксирана компенсация от 17 милиона лири.

  Сподели
370