Азар отрече, че е съгласувал контракт с Реал Мадрид


Н. Гавазов

Азар отрече, че е съгласувал контракт с Реал Мадрид

Плеймейкърът на Челси  Еден Азар  отрече слуховете, че вече е договорил условията на разкошен  договор с Реал за пет години.

След завръщането на Зинедин Зидан на треньорския пост в  Реал Мадрид, слуховете, които свързват  Азар със "Сантяго Бернабеу", избухнаха с безпрецедентна сила. Самият Еденм е отчасти виновен за това, напомняйки за пореден път, че французинът е бил идол за него от детството.

Както съобщава Sky Sports, по-рано през март Реал  вече е изразил  интереса си към Азар в конкретно предложение, изразявайки готовност да плати 60 милиона паунда за Еден. Челси обаче отказа да разглежда каквато и да е оферта.

На другия ден в испанската преса се появи информация, че Азар вече е поел нещата в свои ръце и лично е разговарял със Зидан за ролята си в Реал,  след което той се е разбрал с испанския гранд за договор със заплата от 270 хил. паунда седмично.

Въпреки това, в навечерието на мача националният отбор на Белгия срещу Кипър в евроквалификациите, 28-годишният Азар призова да не се вярва на испанските вестници.

"В тези истории няма истина. Аз ще се съсредоточа върху мача с Кипър. Това е всичко, за което мисля", заяви Азар.

Договорът на Азар с Челси ще изтече през следващата година. Наскоро "сините“ бяха наказани от ФИФА да не осъществяват трансфери през следващите два прозореца и по всичко изглежда, че това обстоятелство е пречка за продажбата на Еден.

  Сподели
412