Ливърпул няма да купува Де Лигт и Дибала


Н. Гавазов

Ливърпул няма да купува Де Лигт и Дибала

Противно на слуховете, които се появяват в пресата, Ливърпул  не планира да закупува  защитника на Аякс Матейс Де Лигт или звездата  на Ювентус Пауло Дибала през следващото лято.

Тези дни в италианската и британската преса се появи информация, че клубът от  Мерсисайд "сериозно е настроен" да привлече  Дибала, чиято игра забележимо избледня след преместването Кристиано Роналдо в Торино.

Дори Пауло наистина да е на разположение за трансфер в края на сезона, което е почти изключено, Ювентус едва ли ще се съгласи да продаде играча си за по-малко от 100 милиона евро (87 милиона паунда). Ливърпул не е готов да похарчи такива пари, съобщава източник от "Анфийлд".

Според информацията, мениджърът на "червените" Юрген Клоп няма да прави големи покупки през следващото лято. След като направиха някои доста скъпи трансфери през 2018 г., включително Върджил Ван Дайк, Алисон, Наби Кейта  и Фабиньо, този път Ливърпул ще си даде почивка.

Поради тази причина е изключен и преходът към Ливърпул на  талантливия Фе Лигт, за когото  много фенове на "червените"  мечтаят да бъде идеалният партньор на Ван Дайк  в центъра на отбраната.

Подобно на Дибала, холандецът  се оценява на много десетки милиони паунда, а Ливърпул дори не е близо до разходите на тези суми през следващото лято.

  Сподели
480