Гуардиола заподозря ВЛ, че осигурява предимство на Ливърпул


Н. Гавазов

Гуардиола заподозря ВЛ, че осигурява предимство на Ливърпул

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола изпаднал в ярост, след като Висшата лига насрочи  мача срещу Кардиф по-малко от 72 часа преди срещата на "гражданите" в полуфинала на ФА Къп.

След обрата в двубоя през  миналия уикенд срещу Суонзи (3:2), "гражданите" продължиха своя път  в Купата на ФА, а заедно с това запазиха надежда да спечелят всичките четири трофея през този сезон.

Така в събота, 6 април, играчите на Гуардиола ще се състезават на "Уембли"  срещу Брайтън за билет до финала в турнира за Купата на Англия.

Въпреки това, само три дни по-рано, в сряда вечер на 3 април, Сити  ще участва в  отложен мач срещу Кардиф, който води отчаяна борба за оцеляване във Висшата лига.

The Sun  научи от свои източници на "Етихад", че решението на босовете на Висшата лига по такъв начин  да съставят графика е разгневило  Гуардиола. Според испанеца, този ход на футболните власти не само застрашава възможния покер на Сити през този сезон, но и дава голямо предимство на Ливърпул в надпреварата за титлата.

  Сподели
650