Солскер: Бях изненадан от поканата на Юнайтед


Н. Гавазов

Солскер: Бях изненадан от поканата на Юнайтед

Оле Гунар Солскяер призна, че е останал изненадан от молбата на Манчестър Юнайтед да ръководи отбора на "червените дяволи", въпреки провала в Кардиф Сити.

Норвежецът бе наставник на Кардиф през 2014 г., когато тимът  отпадна от Висшата лига и след лош старт на сезона в Чемпиъншип, той напусна поста си след като прекара само девет месеца на него.

След това Солскяер се завърна в родната Норвегия, където оглави Мьолде, а през декември замени Жозе Моуриньо като временен мениджър на Юнайтед.

Сега Солскяер  се смята за главен претендент за позицията на нов постоянен наставник на "червените дяволи", но според него,  поканата от клуба от "Олд Трафорд" е изненада след провала в Уелс.

"Това никога не ми е излизало от главата, това е работа - мечта.

Разбира се, че е така. След онова, което се случи в Кардиф, не мислех, че ще я получа. Но очевидно са следили работата ми. Ед (Удуърд) проведе голямо проучване, разговаря с хора, които ме познават, познават клуба, с който работех. И тогава те поеха риска.

Трябваше честно да отговоря на въпроса: "Готов ли съм за тази работа? Мога ли да помогна на отбора?".  Като фен през всичките тези години си мислех за Манчестър Юнайтед и това, което бих искал да правя тук", заяви Солскяер.

Някои експерти поставят под въпрос треньорските умения на Оле, например, Пол Инс, който каза, че всеки треньор може да заеме това място и да постигне серия от 11 мача без загуба. Норвежецът признава, че критиката само го мотивира.

"Обичам да опровергавам критиците. Винаги съм вярвал, че трябва да направя всичко по силите си. Това е моята отговорност като треньор на Юнайтед. Не зависи от мен да реша дали отговарям на стандартите на този клуб или не, но тук, на "Олд Трафорд", до тези играчи, се чувствам като у дома си", каза още норвежецът.

  Сподели
403