Юнайтед може да се върне за Гризман


Н. Гавазов

Юнайтед може да се върне за Гризман

Манчестър Юнайтед може да се върне за нападателя на Атлетико Мадрид Антоан Гризман през лятото, съобщава AS. Опцията за откупване на контракта на играча рязко намалява от 1 юли, което може да привлече интереса на Манчестър Юнайтед.

Известно е, че Юнайтед вече се интересуваше  от Гризман, но французинът не посмя да напусне Атлетико, който се оказа под забрана за трансфери.

Миналото лято Антоан почти се обвърза  с трансфер в Барселона, но отново демонстрира лоялност към "дюшекчиите" и отказвайки се от предварителна устна договорка с каталунците, сключи договор със столичани, валиден  до 2023 г. с опция за откупуване в размер на  200 милиона евро (171 милиона паунда).

Стойността на тази опция обаче пада рязко през лятото - до 120 милиона евро (103 милиона лири). Това може да привлече интереса на ПСЖ и особено на Юнайтед.

Самият 27-годишен французин вече се замисля за напускане, след безнадеждното изоставане на отбора му от Барселона  в Ла Лига и отпадането на тима от Купата на Испания и Шампионска лига. Нападателят, който има  18 гола през този сезон, вече не се чувства комфортно в Мадрид. Гризман е убеден, че новият договор с Атлетико е грешка и сега иска да си тръгне.

През уикенда стана известно, че Барселона вече не се интересува от французина, но клубът от "Олд Трафорд"  може да бъде привлекателен за Гризман не само с дългогодишния си интерес, но и с факта, че приятелите и партньорите на Антоан от  националния отбор Пол Погба и Антони Марсиал играят за "червените дяволи".

Така, за да привлече  Гризман, Юнайтед трябва само да получи съгласието на играча и да плати необходимите 103 милиона паунда.

  Сподели
441